Problem z polskimi znakami

  • 6 Odpowiedzi
  • 3245 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jimasek

  • *****
  • 116
  • 5
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wersja SMF: 2.0.11
Problem z polskimi znakami
« dnia: 20 Kwiecień 2013, 17:06 »
Będę przenosił moje forum http://forum.jimasek.elektroda.eu/smf  na inny serwer http://jimasek.p.ht , więc zrobiłem próbę i mam problem z polskimi znakami.
Gdzieś robię błąd ale nie wiem gdzie. Bazę wyeksportowałem a potem import na nowym hostingu przez phpAdmin, całość przerzuciłem. Proszę o jakieś wskazówki. Po przeniesieniu nie mam też dostępu do zakładki Pakiety, wyświetla się pusta strona.
Nowy serwer http://jimasek.p.ht nie jest jeszcze docelowym rozwiązaniem służy mi do testowania.

*

Offline Nolt

  • *****
  • 3296
  • 249
  • Płeć: Mężczyzna
    • Wizzi
  • Wersja SMF: 2.0.15
Odp: Problem z polskimi znakami
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Kwiecień 2013, 17:55 »
Zapraszamy w takim razie do lektury...
http://www.smf.pl/index.php/topic,4905.0.html
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

*

Offline jimasek

  • *****
  • 116
  • 5
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wersja SMF: 2.0.11
Odp: Problem z polskimi znakami
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Kwiecień 2013, 18:05 »
Dzięki, postaram się przestudiować ;)

*

Offline jimasek

  • *****
  • 116
  • 5
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wersja SMF: 2.0.11
Odp: Problem z polskimi znakami
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Kwiecień 2013, 17:48 »
Każda tabela w bazie danych ma podpis:
"ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=utf8 ...."
 Jakoś nie mogę sobie z tym poradzić, może jeszcze jakieś podpowiedzi?
Zainstalowany Xampp na lokalnym komputerze nie miał problemów z kodowanie bazy wyświetla wszystko poprawienie. Czyż by to problem z tym hostingiem?

*

Offline Stanley

  • ****
  • 2151
  • 81
  • Płeć: Mężczyzna
  • Specjalista od niczego.
  • Domyślny styl: Własny
  • Wersja SMF: 2.0.15
Odp: Problem z polskimi znakami
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Kwiecień 2013, 19:09 »
Na to wygląda, napisz do hostingodawcy.
Moje fora: pesnext.pl

Specjalista od niczego.

Pomogłem?, - Klinkij [Pomógł]

*

Offline jimasek

  • *****
  • 116
  • 5
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wersja SMF: 2.0.11
Odp: Problem z polskimi znakami
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Kwiecień 2013, 19:16 »
Hosting nie jest na razie docelowy więc nie będę robił zamieszania, u mnie na xampp (komputer lokalny) kodowanie działa poprawnie.

*

Offline Nolt

  • *****
  • 3296
  • 249
  • Płeć: Mężczyzna
    • Wizzi
  • Wersja SMF: 2.0.15
Odp: Problem z polskimi znakami
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Kwiecień 2013, 21:22 »
Sprawdź metody porównań znaków baz danych na obu serwerach (xampp oraz na serwerze zewnętrznym).
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni