Pierwsze tłumaczenie SMF 2.1

Zaczęty przez Nolt, 27 Styczeń 2013, 23:12

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nolt

www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

Nolt

Aktualizacja
Przypominam że wersja SMF 2.1 jest wersją alfa i zaleca się nie korzystania z niej na serwerach produkcyjnych.

PS. Zapomniałem dodać że w tłumaczeniu pojawiają się teksty typu:
Lubię to, Ty i n osób lubi to...
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

js

W ogóle pracujecie jeszcze nad tym spolszczeniem? Bo jest trochę tekstów tam nie przetłumaczonych do opcji itp.

Zauważyłem błąd:

To nie powinno być zlane razem. Po "Prosimy" powinna być kropka, skoro Zaloguj zaczyna się z dużej, ale tutaj faktycznie "zaloguj się" powinno być z małej, bo nie ma czegoś takiego już: "Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj."

Jeśli ma się ustawiony język angielski to okno do zalogowania pojawia się bodajże w jQuery

A jeśli przestawi się na język polski (ja mam ustawiony utf8) to okno w jQuery się nie pojawia. Czemu tak?

Adrian

Nie pracujemy, bo wciąż wprowadzane sa tam zmiany.
the simplest solution is most likely the right one

js

Rozumiem, ale okno się nie pojawia w jQuery jeśli ma się ustawiony język polski, a na angielskim wszystko działa, więc nie wiem sprawdzcie to.

Nolt

Paczki zaktualizowane o nowe pliki/tłumaczenia.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ

js

Chciałem sprawdzić tłumaczenie, ale niestety chyba SMF 2.1 znowu posiada błąd:

Parse error: syntax error, unexpected T_FUNCTION in /home/XXX/domains/XXX/public_html/smf/install.php on line 1344

Nie działa instalacja.

js

CytatTwój adres IP jest pokazywany jedynie Tobie i moderatorom. Pamiętaj że ta informacja nie identyfikuje jednoznacznie ludzi, ponieważ adresy IP zwykle się zmieniają okresowo

Nie możesz sprawdzić adresów IP innych członków, a oni twojego.

* Przecinek przed "że" należy dodać i kropkę dać na końcu zdania po "okresowo" stosujcie poprawnie interpunkcję i zakańczajcie zdania kropką.

W profilu użytkownika jest opcja Logged i widzą ją użytkownicy zamiast adresu IP admina lub innego użytkownika. Przetłumaczyliście to jako: Zapisane

Czy to ma sens? Dokładnie co ma oznaczać: Zapisane?

Nolt

Możesz pokazać screen z błędnym tłumaczeniem z profilu użytkownika?
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ

js

Nie twierdzę, że to jest błędnie przetłumaczone, tylko dziwnie to brzmi.

Napis klikalny: "Zapisane" widzi normalny użytkownik, w tym miejscu wyświetla się adres IP, który widzi admin u każdego, a użytkownik na swoim profilu widzi swój własny adres IP a u innego użytkownika widzi właśnie ten napis: Zapisane. Klikając w tę opcję użytkownikowi wyświetli się okienko z informacją:

A gość widzi sam napis: "Zapisane" bez działającego odnośniku klikalnego:

I zapytałem czy dobrze przetłumaczyliście oryginalny tekst: Logged na: Zapisane - po prostu czy to ma sens, a jeśli tak, to proszę o wyjaśnienie.

Adrian

Chodzi o to, że zapisane jest IP użytkownika, z którego wysłano wiadomość. Istnieje to od zawsze. W sumie to mogliby to usunąć z widoku szarego użytkownika, bo w niczym to nie jest potrzebne.
the simplest solution is most likely the right one

Nolt

Jeśli string nie będzie kolidował z innymi tekstami w tłumaczeniu tekst może zostać poprawiony na bardziej odpowiedni.
Np. zapisany (..adres ip 'zapisany')

Samo słowo 'zapisane' może nie jest zbyt odpowiednie akurat w tym miejscu.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ

Stanley

Cytat: js w  9 Czerwiec 2014, 09:37
Chciałem sprawdzić tłumaczenie, ale niestety chyba SMF 2.1 znowu posiada błąd:

Parse error: syntax error, unexpected T_FUNCTION in /home/XXX/domains/XXX/public_html/smf/install.php on line 1344

Nie działa instalacja.

Też chciałem sprawdzić to spolszczenie i jak wygląda cała ta wersja 2.1 release 2.1, ale mam błąd..

Parse error: syntax error, unexpected T_FUNCTION in /home/yyy/public_html/install.php on line 1344

w tej linii znajduje się..

function($string) use ($sourcedir)

:-/
Moje fora: pesnext.pl, appgroup.org.pl

Specjalista od niczego.

Pomogłem?, - [Pomógł]

js

@P2P żeby zainstalować SMF 2.1 na serwerze potrzebujesz php 5.3 lub większe, na 5.2 nie zainstaluje Ci się, ponieważ SMF 2.1 nie będzie działało na 5.2 nawet jak wyjdzie wersja stabilna.

Stanley

@js dzięki za info, teraz działa :) +1
Moje fora: pesnext.pl, appgroup.org.pl

Specjalista od niczego.

Pomogłem?, - [Pomógł]