Pierwsze tłumaczenie SMF 2.1

Zaczęty przez Nolt, 27 Styczeń 2013, 23:12

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nolt

Witajcie,

Zapraszam do testów tłumaczenia SMF 2.1, jest to wczesna wersja i posiada trochę braków. Większość tłumaczeń została zimportowana z wersji SMF 2.0, aczkolwiek zmian jest dużo i niektóre pliki wymagają ponownego tłumaczenia lub aktualizacji.
Paczki w dwóch kodowaniach w załączniku.

SVN: http://sourceforge.net/p/smfpl/code/HEAD/tree/smf_2-1/dev/

Błędy możecie zgłaszać tylko i wyłącznie do tekstu który jest już przetłumaczony.

Paczkę instalacyjną SMF 2.1 możecie pobrać z repozytorium Git pod adresem:
https://github.com/SimpleMachines/SMF2.1

Obecny status tłumaczenia SMF 2.1: 84.7%
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

Nolt

Informacja dla tłumaczy którzy mają dostęp do Language Edytora na smf.org!
Proszę na razie o wstrzymanie się z tłumaczeniem jakichkolwiek plików dopóki nie zostanie opublikowana wersja SMF 2.1 beta. Z informacji które posiadam jest jeszcze wiele błędów nawet w plikach angielskich tak więc nie nadkładajmy roboty którą później będziemy musieli i tak poprawiać ;)

Każdy z tłumaczy który posiada dostęp do narzędzia i nie był aktywny otrzymał informację PW/Mail z simplemachines.org...
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

Nolt

Tłumaczenie zaktualizowane (paczki w pierwszej wiadomości). Jest jeszcze kilka błędów w plikach (szczególnie index.lang.php), osoby posiadające dostęp do LE mogą tłumaczyć.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ

Nolt

Paczki zaktualizowane.
Występuje błąd kodowania znaków podczas instalacji SMF, po pomyślnym zainstalowaniu skryptu wyświetlanie forum jest poprawne.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ

Nolt

Reup paczek, wyłapałem kilka poważnych błędów + niektóre pliki były usunięte więc musiałem je ponownie synchronizować.
Błąd z kodowaniem podczas instalacji dalej występuje, nie wiem co jest nie tak aczkolwiek problem został zgłoszony.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ

Nolt

Next update, problem z kodowaniem podczas instalacji został naprawiony.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ

Adrian

Jakoś nie miałem do tej pory czasu na przegląd... w następny weekend zerknę na to :) No i w końcu muszę napisać mejla żeby dodali mnie jako tłumacza, bo wcześniej dali mi tylko dostęp do tłumaczenia wiki..

Jakie były problemy z kodowaniem? Coś po stronie SMF?
the simplest solution is most likely the right one

Nolt

Problem po stronie LE (language edytora), skrypt błędnie synchronizował paczki i po pobraniu takiej paczki która była generowana, w pliku Install.polish-xyz.php ucinane były zmienne z kodowaniem.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ

Nolt

www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ

Stanley

Mały offtop wiadomo kiedy wyjdzie  wersja 2.1 ??
Moje fora: pesnext.pl, appgroup.org.pl

Specjalista od niczego.

Pomogłem?, - [Pomógł]

Adrian

Nie wiem co tam napisałeś, ale jeśli ci chodzi o datę wydania SMF 2.1 to tego nikt nie wie, nawet deweloperzy.

CrimeS

Jak się załapać na tłumacza na SM.org? :)

Adrian

Pisz email na languages@simplemachines.org Nie wiem dlaczego, ale mnie dali tylko do grupy tłumaczy na Wiki i będę musiał znowu pisać...

Nolt

Dajcie znać na PW kiedy wysłaliście prośbę.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ

Nolt

Kolejna aktualizacja, zawiera kilkanaście poprawek w kodzie oraz niewielkie zmiany w tłumaczeniu.
Przypominam że wersja SMF 2.1 jest wersją alfa i zaleca się nie korzystania z niej na serwerach produkcyjnych.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ