Pytanie dot. wersji tłumaczenia SMF 2.0

Zaczęty przez Miosztal, 9 Styczeń 2013, 17:37

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Miosztal

Witam, nie wiem czy mogę w ogóle napisać wiadomość w tym wątku, ale nie wiem gdzie o to zapytać, chciałbym się zapytać o to spolszczenie, czym ono się różni, inaczej co zostało zmodyfikowane od czasu 15 września gdzie Nolt w tym temacie: http://www.smf.pl/index.php/topic,8723.90.html napisałeś, że paczki zostały zaaktualizowane, czy możesz mi napisać co szczególnego się zmieniło w tym tłumaczeniu gotowym 100 %? Czy warto zaaktualizować? Proszę o odpowiedź.

Jeśli post jest w złym wątku, to proszę go przenieść, nie kasować, bo chciałbym się dowiedzieć.

Nolt

Zawsze najlepiej pobierać ostatnio zaktualizowane paczki gdyż czasami wprowadzamy zmiany które sami zauważymy, natomiast jak najbardziej powinieneś pobrać najnowsze tłumaczenie. Dlaczego? a no dlatego gdyż zmieniła się wersja plików i gdy będziesz w panelu administracyjnym sprawdzał wersje plików SMF wskaże iż tłumaczenie jest oznaczone wersją 2.0.2 a nie 2.0.3.
Udostępniamy także tłumaczenie na SVN gdzie możesz sprawdzić kiedy i jaki plik był ostatnio zmieniony.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

Miosztal

Rozumiem, wgrałem to spolszczenie i po wejściu: (bardziej szczegółowo) > Pliki języków > Twoja wersja 2.0 > Obecna wersja 2.0
Nadal pliki języków są do 2.0

Cytatgdy będziesz w panelu administracyjnym sprawdzał wersje plików SMF wskaże iż tłumaczenie jest oznaczone wersją 2.0.2 a nie 2.0.3.

Możesz mi napisać dokładnie gdzie sprawdza się to?

Nolt

Wszystko jest OK. Dobrze sprawdziło, jeśli nic nie jest zaznaczone na czerwono znaczy to że pliki zainstalowane są aktualne wg. tych najnowszych.
Jednak gdy któryś z plików byłby oznaczony na czerwono wtedy już musisz podjąć odpowiednie kroki i zaktualizować je.

Pamiętaj że spolszczenie nie ingeruje w jakikolwiek sposób na modyfikacje zainstalowane na forum (wyjątkiem jest plik Modifications.polish w którym są tłumaczenia modyfikacji) tak więc warto aktualizować pliki gdy wydajemy nowe wersje.
www.wizzi.pl
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

Miosztal