http://hosting.pro-linuxpl.com/

problem z zalogowaniem po wygolowaniu

  • 3 Odpowiedzi
  • 715 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z zalogowaniem po wygolowaniu
« dnia: 8 Luty 2018, 21:26 »
witam,
mam następujący problem, testuje sobie smf w xampp, instaluje tam gdzie chce, bez problemu przechodzę instalację z tymi wszystkimi loginami do bazy danych, loginem admina hasła itd...... instalacja przebiega pomyślnie.. wygląda, że jest ok


mogę się bawic ustawieniami forum, zmieniam style, pełny dostęp do momentu wylogowania


potem nie mogę się już zalogowac na konto admina... wersja 2_0_15, windows 7
jak wszystko usunę i zainstaluje jeszcze raz, wszystko smiga do momentu wylogowania
co robie zlę?

*

Offline js

  • *
  • 331
  • 12
  • Płeć: Mężczyzna
  • Wersja SMF: 2.0.15
Odp: problem z zalogowaniem po wygolowaniu
« Odpowiedź #1 dnia: 9 Luty 2018, 17:10 »
Pobierz wersję 2.0.13 i zainstaluj i sprawdź, czy to samo będzie się pojawiało. W 2.0.15 i 2.0.14 są błędy związane z sprawdzaniem danych wprowadzanych w formularzach. Nie wiem, czy akurat ten błąd u ciebie tego dotyczy, ale nie zaszkodzi sprawdzić.


*

Offline Adrian

  • ****
  • 5464
  • 714
  • Płeć: Mężczyzna
  • Smile, tomorrow will be worse...
Odp: problem z zalogowaniem po wygolowaniu
« Odpowiedź #2 dnia: 9 Luty 2018, 19:11 »
W pliku ./Sources/Subs.php
Kod: (Znajdź) [Zaznacz]
ob_start('ob_sessrewrite');
Kod: (Zamień na) [Zaznacz]
ob_start('ob_sessrewrite');
ob_start(function ($buffer) {
global $context;
if (!$context['user']['is_guest'])
return $buffer;
return preg_replace_callback('~(<form[^<]+action=login2(.+))</form>~iUs' . (!empty($context['utf8']) ? 'u' : ''), function($m) use ($context) {
$repl = '';
if (strpos($m[0], $context['session_var']) === false)
$repl .= '<input type="hidden" name="' . $context['session_var'] . '" value="' . $context['session_id'] . '"/>';

return $m[1] . $repl . '</form>';
}, $buffer);
});

i nie są to błędy SMF tak jak sugeruje to js, tylko zmieniony sposób logowania i style które nie zostały uaktualnione powodują błędy. Więc nie jest to błąd SMF tylko stylów. Powyższy kod poprawia tą niedogodność i z automatu modyfikuje formularze. Kod pochodzi z modyfikacji autorstwa Arantora https://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=4167. Można go zainstalować z panelu, ale jeśli nie można się zalogować wtedy nalezy kod dodać ręcznie.
« Ostatnia zmiana: 9 Luty 2018, 19:15 wysłana przez Adrian »

Odp: problem z zalogowaniem po wygolowaniu
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Luty 2018, 20:25 »
ok dzięki za podpowiedzi, logowanie nie działa przez pole szybkiego logowania, jak klikne zakładke "zaloguj" to juz mozna sie zalogowac