Polska Pomoc Simple Machines Forum - www.smf.pl
http://hosting.pro-linuxpl.com/

Problem z miesiącem Styczeń.  (Przeczytany 867 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline luk19952

  • Użytkownik
  • **
  • Wiadomości: 14
  • Pomógł 0
  • Wersja SMF: 2.0.13
Problem z miesiącem Styczeń.
8 Styczeń 2017, 22:35
Witam.
Mam następujący problem ogólnie kodowanie znaków jest poprawne ale mam problem z miesiącem Styczeń.
S zastępuje się jakimś dziwnym znaczkiem  ſ
Screen w załączniku.

Offline Nolt

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 3144
  • Pomógł 238
  • Płeć: Mężczyzna
    • Wizzi
  • Domyślny styl: ID
  • Wersja SMF: 2.0.13
Odp: Problem z miesiącem Styczeń.
Odpowiedź #1 10 Styczeń 2017, 23:25
Wersja 2.0.2? Próbowałeś zaktualizować tłumaczenie?
www.wizzi.pl - polskie wsparcie TinyPortal i MaNGOS
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

Offline luk19952

  • Użytkownik
  • **
  • Wiadomości: 14
  • Pomógł 0
  • Wersja SMF: 2.0.13
Odp: Problem z miesiącem Styczeń.
Odpowiedź #2 11 Styczeń 2017, 02:08
Próbowałem, bez zmian. Wersja to 2.0.5 (zmieniłem już w profilu na forum tutaj)

Offline pretor

  • Przyjaciel Forum
  • ****
  • Wiadomości: 1306
  • Pomógł 61
    • VW Club Polska
  • Wersja SMF: 2.0.13
Odp: Problem z miesiącem Styczeń.
Odpowiedź #3 11 Styczeń 2017, 10:29
Próbowałem, bez zmian. Wersja to 2.0.5 (zmieniłem już w profilu na forum tutaj)
Mamy od początku tego roku wersję 2.0.13, to na wypadek gdybyś nie zauważył ;)

Zaktualizuj swoją wersje 2.0.5 forum do najnowszej dostępnej 2.0.13 i sprawdź czy problem dalej występuje.
Pytania odnośnie działania SMF, zadaje się na forum w odpowiednim dla nich dziale ;)
VW Club PolskaDzień dobry K-Koźle

Offline luk19952

  • Użytkownik
  • **
  • Wiadomości: 14
  • Pomógł 0
  • Wersja SMF: 2.0.13
Odp: Problem z miesiącem Styczeń.
Odpowiedź #4 17 Luty 2017, 01:51
Zaktualizowałem forum do wersji 2.0.13 i nadal ten sam problem. Link do przykładowego tematu, ostatni post. Link.
« Ostatnia zmiana: 17 Luty 2017, 01:55 wysłana przez luk19952 »

Offline Nolt

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 3144
  • Pomógł 238
  • Płeć: Mężczyzna
    • Wizzi
  • Domyślny styl: ID
  • Wersja SMF: 2.0.13
Odp: Problem z miesiącem Styczeń.
Odpowiedź #5 17 Luty 2017, 18:22
Sprawdź:
 - czy problem występuje na stylu domyślnym?
 - jakie kodowanie ma baza oraz metoda porównań znaków w mysql
 - jakiego kodowania używasz na forum?
www.wizzi.pl - polskie wsparcie TinyPortal i MaNGOS
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

Offline luk19952

  • Użytkownik
  • **
  • Wiadomości: 14
  • Pomógł 0
  • Wersja SMF: 2.0.13
Odp: Problem z miesiącem Styczeń.
Odpowiedź #6 17 Luty 2017, 19:03
Problem występuje nawet na stylu domyślnym.
Kodowanie bazy danych utf8, metoda porównywania napisów utf8_polish_ci.
Na forum używam kodowania utf8


Dziwna sytuacja ponieważ te dziwne "s" występuje tylko w profilu użytkownika jak ktoś się zarejestrował w styczniu no i w postach.
W kalendarzy normalnie miesiąc styczeń się wyświetla. Próbowałem już przeinstalowywać spolszczenia ale nic to nie daje.
« Ostatnia zmiana: 17 Luty 2017, 19:41 wysłana przez luk19952 »

Offline Nolt

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 3144
  • Pomógł 238
  • Płeć: Mężczyzna
    • Wizzi
  • Domyślny styl: ID
  • Wersja SMF: 2.0.13
Odp: Problem z miesiącem Styczeń.
Odpowiedź #7 18 Luty 2017, 19:27
Dlaczego używasz metody porównań utf8_polish_ci? Od zawsze sugerowaliśmy korzystać z utf8_general_ci. Może, masz jakąś modyfikację ingerującą w profil użytkownika? Czy próbowałeś zainstalować czyste forum i zaimportować istniejącą bazę do czystej instalki?
www.wizzi.pl - polskie wsparcie TinyPortal i MaNGOS
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

Offline luk19952

  • Użytkownik
  • **
  • Wiadomości: 14
  • Pomógł 0
  • Wersja SMF: 2.0.13
Odp: Problem z miesiącem Styczeń.
Odpowiedź #8 19 Luty 2017, 00:02
Dziwne zainstalowałem na testowym forum czystą paczkę z metodą porównań utf8_general_ci i problem taki sam. Sam już nie wiem dlaczego się tak dzieje.

Offline Nolt

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 3144
  • Pomógł 238
  • Płeć: Mężczyzna
    • Wizzi
  • Domyślny styl: ID
  • Wersja SMF: 2.0.13
Odp: Problem z miesiącem Styczeń.
Odpowiedź #9 24 Luty 2017, 12:24
Spróbuj w takim razie jeszcze zainstalować całkowicie puste forum bez importowania swojej bazy. Gdyby paczka była uszkodzona, wszyscy mielibyśmy ten sam problem. Tak z ciekawości, gdzie masz swoje forum?
www.wizzi.pl - polskie wsparcie TinyPortal i MaNGOS
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

Offline luk19952

  • Użytkownik
  • **
  • Wiadomości: 14
  • Pomógł 0
  • Wersja SMF: 2.0.13
Odp: Problem z miesiącem Styczeń.
Odpowiedź #10 24 Luty 2017, 13:06
No właśnie instalowałem czystą paczkę bez importowania swojej bazy danych i to samo, widocznie coś z hostingiem.
Forum trzymam na serwerze kylos.pl

Offline Nolt

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 3144
  • Pomógł 238
  • Płeć: Mężczyzna
    • Wizzi
  • Domyślny styl: ID
  • Wersja SMF: 2.0.13
Odp: Problem z miesiącem Styczeń.
Odpowiedź #11 Wczoraj o 13:08
W takim razie porozmawiaj z usługodawcą, zgłoś im problem.
www.wizzi.pl - polskie wsparcie TinyPortal i MaNGOS
Moje style dla SMF 2

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni