http://hosting.pro-linuxpl.com/

Błąd / literówka w kodzie?

  • 2 Odpowiedzi
  • 1323 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bordovy

  • ***
  • 30
  • 0
  • Wersja SMF: 2.0.10
Błąd / literówka w kodzie?
« dnia: 13 Listopad 2015, 21:10 »
Witam.
Skórka NEW LOOK 2:

Czy w pliku Display.template.php nie powinno być przypadkiem wszędzie text a nie test?

$normal_buttons = array(
'reply' => array('test' => 'can_reply', 'text' => 'reply', 'image' => 'reply.gif', 'lang' => true, 'url' => $scripturl . '?action=post;topic=' . $context['current_topic'] . '.' . $context['start'] . ';last_msg=' . $context['topic_last_message']),
'add_poll' => array('test' => 'can_add_poll', 'text' => 'add_poll', 'image' => 'add_poll.gif', 'lang' => true, 'url' => $scripturl . '?action=editpoll;add;topic=' . $context['current_topic'] . '.' . $context['start']),
'notify' => array('test' => 'can_mark_notify', 'text' => ($context['is_marked_notify'] ? 'unnotify' : 'notify'), 'image' => ($context['is_marked_notify'] ? 'un' : ''). 'notify.gif', 'lang' => true, 'custom' => 'onclick="return confirm(\'' . ($context['is_marked_notify'] ? $txt['notification_disable_topic'] : $txt['notification_enable_topic']) . '\');"', 'url' => $scripturl . '?action=notify;sa=' . ($context['is_marked_notify'] ? 'off' : 'on') . ';topic=' . $context['current_topic'] . '.' . $context['start'] . ';' . $context['session_var'] . '=' . $context['session_id']),
'mark_unread' => array('test' => 'can_mark_unread', 'text' => 'mark_unread', 'image' => 'markunread.gif', 'lang' => true, 'url' => $scripturl . '?action=markasread;sa=topic;t=' . $context['mark_unread_time'] . ';topic=' . $context['current_topic'] . '.' . $context['start'] . ';' . $context['session_var'] . '=' . $context['session_id']),
'send' => array('test' => 'can_send_topic', 'text' => 'send_topic', 'image' => 'sendtopic.gif', 'lang' => true, 'url' => $scripturl . '?action=emailuser;sa=sendtopic;topic=' . $context['current_topic'] . '.0'),
'print' => array('text' => 'print', 'image' => 'print.gif', 'lang' => true, 'custom' => 'rel="new_win nofollow"', 'url' => $scripturl . '?action=printpage;topic=' . $context['current_topic'] . '.0'),

*

Offline CrimeS

  • *****
  • 1973
  • 268
  • Płeć: Mężczyzna
    • jellyio.com
Odp: Błąd / literówka w kodzie?
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Listopad 2015, 21:21 »
Wszystko jest okej. Wystarczy sprawdzić styl default czy posiada takie same.

PS. zakładaj tematy w odpowiednich działach.

*

Offline Adrian

  • ****
  • 5466
  • 715
  • Płeć: Mężczyzna
  • Smile, tomorrow will be worse...
Odp: Błąd / literówka w kodzie?
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Listopad 2015, 22:40 »
'test' sprawdza czy dany użytkownik posiada wymagane uprawnienie do wyświetlenia przycisku, natomiast 'text' odpowiada za zmienną wyświetlającą nazwę. Tak więc wszystko jest poprawne w kodzie.