1 Sierpień 2010, 04:26
30269 Wiadomości - 5580 wątkach, - 3511 Użytkowników

Autor Wątek: Duużo błędów..  (Przeczytany 150 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lisek2

• Nowy użytkownik
  • *
    • Adagnito
  • Wersja SMF: 2.0 RC 2
Duużo błędów..
« dnia: 3 Marzec 2010, 23:44 »
Witam

Zacznę może od początku..

Posiadam forum, które znajduje się pod adresem www.adagnito.pl/forum
Wczoraj planowałem usunąć starą domenę www.adagnito.kejagdynia.pl
Po usunięciu tej domeny, znikły wszystkie obrazki na forum, więc postanowiłem, że zrobię kopie bazy danych dla bezpieczeństwa, w sumie miałem racje, kopia się przydała.. co prawda nie do końca, ale działa.

W stanie kiedy forum posiadało wersje SMF 2.0 RC1 czy tak jakoś to brzmiało, to postanowiłem, że zrobię upgrade do najnowszej wersji SMF 2.0 RC2, podczas aktualizacji, według poradnika z tego forum w kroku 3 wystąpił jakiś error próbowałem przez 30 minut na różne sposoby, sprawdzałem kilka razy plik Settings.php i nic.. mając wcześniej zrobioną kopie wszystkich plików(o tym też pomyślałem) wgrałem je jeszcze raz, i jeszcze raz aktualizację, i ponownie wykonałem aktualizację.. jednak znów to samo.. stwierdziłem, że skoro nie działa to i tak gorzej być nie może.. zainstalowałem surową wersje SMF 2.0 RC2 i forum pięknie działało.. do czasu kiedy to wgrałem kopie zapasową bazy danych do tej aktualnej wersji SMF 2.0 RC2.. w sumie treść, kolumny, użytkownicy itp. zostali przywróceni, ale niestety nie wyświetlają mi się obrazki..

Proszę o pomoc, ponieważ 4h w sumie siedzę nad tym, a w sumie mam dość już..

Pozdrawiam

ps. www.adagnito.pl/forum/ - aktualny adres forum.

Offline Nolt

• Administrator
    • Wizzi
  • Domyślny styl: Argentum
  • Wersja SMF: 2.0 RC 3
Odp: Duużo błędów..
« Odpowiedź #1 dnia: 3 Marzec 2010, 23:54 »
Sprawdziłeś ścieżki stylów?
www.wizzi.pl - polskie wsparcie MaNGOS i TinyPortal

SMF.PL FAQ
nie odpowiadam na żadne PW, więc ich nie wysyłajcie chyba że zostaniecie o to poproszeni

Offline flapjack

• Fanatyk Forum
  • *
    • Polacy w Limerick
  • Wersja SMF: 1.1.1
  • Użytkownik jest na liście obserwowanychObserwowany
« Odpowiedź #2 dnia: 4 Marzec 2010, 02:55 »
   <link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://www.adagnito.kejagdynia.pl/forum/Themes/greented/css/index.css?rc2" />
   <link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://www.adagnito.kejagdynia.pl/forum/Themes/default/css/print.css?rc2" media="print" />

skorzystaj z narzędzia repair-settings.php

Offline Lisek2

• Nowy użytkownik
  • *
    • Adagnito
« Odpowiedź #3 dnia: 4 Marzec 2010, 14:44 »
Skorzystałem z tego narzędzia które mi podałeś, jednak nic się nie zmieniło. A jeżeli chodzi o ścieżki to niestety nie jestem w stanie sprawdzić ich, ponieważ nie mogę się zalogować na własne konto, zresztą użytkownicy również piszą, że nie mają takiej możliwości.

Dodam teraz, że wszystko zaczęło się, gdy zamieniłem domenę z adagnito.kejagdynia.pl na adagnito.pl ścieżki według narzędzia które wyżej wymieniono wskazują na adres nowej domeny, więc powinno być ok.

Może mój błąd, że wcześniej nie napisałem, ale kopie bazy danych robiłem na wersji SMF 2.0 RC1 czy ma to związek, iż nie działa mi to, ponieważ wersja skryptu to SMF 2.0 RC2 ?

ps. w sumie muszę znaleźć zmienną $settings['theme_url']
ona jest odpowiedzialna, za ścieżkę w cytowanym wyżej kawałku kodu, i to ona właśnie psuje całość.
« Ostatnia zmiana: 4 Marzec 2010, 15:02 wysłana przez Lisek2 »

Offline Lisek2

• Nowy użytkownik
  • *
    • Adagnito
« Odpowiedź #4 dnia: 4 Marzec 2010, 18:01 »
Skorzystałem z tego narzędzia które mi podałeś, jednak nic się nie zmieniło. A jeżeli chodzi o ścieżki to niestety nie jestem w stanie sprawdzić ich, ponieważ nie mogę się zalogować na własne konto, zresztą użytkownicy również piszą, że nie mają takiej możliwości.

Dodam teraz, że wszystko zaczęło się, gdy zamieniłem domenę z adagnito.kejagdynia.pl na adagnito.pl ścieżki według narzędzia które wyżej wymieniono wskazują na adres nowej domeny, więc powinno być ok.

Może mój błąd, że wcześniej nie napisałem, ale kopie bazy danych robiłem na wersji SMF 2.0 RC1 czy ma to związek, iż nie działa mi to, ponieważ wersja skryptu to SMF 2.0 RC2 ?

ps. w sumie muszę znaleźć zmienną $settings['theme_url']
ona jest odpowiedzialna, za ścieżkę w cytowanym wyżej kawałku kodu, i to ona właśnie psuje całość.

ps. Naprawiłem błąd z błędnym wyświetlaniem obrazków, baza danych zawiera linki odnoszące się do stylów, więc trzeba je zmieniać ręcznie.

Temat do zamknięcia, dzięki za pomoc :)