Holly Molly!
i co mam Ci napisać?, że to nie przeczkole, czy że jesteś leń nie dość że liczysz, na to, iż ktoś inny zrobi to co Ty masz zrobić, to jeszcze szukać Ci sie nie chce bo jesteś leń?
No rmalnie text powyżej zasługuje na ten poniżej..
Na forum wiele razy czytałem "pozmieniaj to co jest zapisane w pliku modyfikacji" lub "zmień temat modyfikowanych plików z default na twój" no tak tylko co i jak?
- czytaj ze zrozumieniem i w ogóle poczytaj, bo znajdziesz naprawde wiele rozwiązań, choć nie koniecznie aż tyle ile jest pytań?
a wielu laiką ułatwiłoby czekania aż ktoś im podpowie...
Tym zalecam, czytać, czytać, czytać, szukać po naszym forum, i pytać, opisując jak najdokładniej problem i bez obciachu..
Przykładowo ja teraz chcę zmienić styl na forum a nie mogę, bo większość modyfikacji nie jestem po prostu w stanie wpisać w nowy styl.
Zadaj konkretne pytanie! ..i postaraj się dokładnie napisac o co chodzi..
Na forum są robione próby pskładania w całość, co lepszych kawałków.. mamy [Tips & Triks], czy [FAQ] i multum odpowiedzi, na podobne pytania..
Szukajka forumowa jest w takim miejscu, w króre najczęściej wędruje wzrok odwiedzającego.. wystarczy wpisac słowo lub więcej..
Tutoriale pojawią się z czasem.., sam mam ochotę parę zmajstrować, ale miszę mieć czas sic!, a tego mi brakuje najbardziej..
Bądź więc cierpliwy i przedewszystkim czytaj to forum.. to Polish Suport Forum SMF! W założeniu, powinni odwiedzac to miejsce ludzie, którzy sa właścicielami for lub min. adminami.. ale nawet ...jak juz są bądź właśnie zostali, to naprawde, powinni mieć choć pewną liczbę postów samodzielnie napiszanych na innych forach.. To dopiero początek, dopiero się tworzy wspomniany suport i nie ma miejsca na spam i domowe przeczkole, musisz więc być cierpliwy, wyrozumiały, ale nadewszystko nie być leniem i czytać to forum.. wiele zrozumiesz sam, a to czego nie rozumiesz, poprostu zapytaj.. easy?
Tak w ogóle, to nie wiesz jak zmienić styl forum, i czym się różni zmiana na własnym profilu i dla wszystich, - przed zalogowaniem, i po? - to spytaj bez obciachu o to..
albo:
Na forum wiele razy czytałem "pozmieniaj to co jest zapisane w pliku modyfikacji"
To jest naprawde proste bo masz wsio podane jak na srebnej tacy..
Tu akurat chodzi o instalkę.., - rozpakowujesz plik instalacyjny interesującej Cię paczki, najlepiej zanim cokolwiek zainstalujesz i podglądasz plik instalacyjny, bo tam jest wszystko napisane, tj. instrukcja instalacji dla skryptów, ale to naprawdę easy, ponieważ właśnie ta instrukcjia mówi skryptom m/w - "znajdź taki i taki plik, znajdź w nim tak a taki fragment i zamień, lub dopisz to i to" - to tak w skrócie..
Rozpakuj jakąś paczkę to zobaczysz o czym mówię, a na wykład gdzie na siłę Ci wleją do głowy, to wiesz zapłac za szkołę i niech to robią.. tu nie ma jak i szanuj to że ludziom się chce pisac tutki i pomagać innym za free to kosztuje dużo pracy, a najczęściej okazuje się, że ci którym pomagamy są niewdzięczni bo raz że w ogóle nie szukali na forum, liczą, że ktoś za nich wsio zrobi, a kiedy się już takim pomoże, to nawet nie napiszą co im pomogło, żeby inni mogli skorzystać.., ale egoistom mówię won! mogą skorzystac raz, a kiedy znowy będą potrzebowac pomocy, to dam im linka do miejsca, gdzie najpierw powinni odpowiedzieć!, żeby i inni mogli skorzystać.. Tak właśnie robia leniwi egoiści, nie dziw się, że wygląda tu jak wyglada.. to tak polska narodowa cecha..
Ja korzystam z wielu, ale to wystarczy:
Edytor - Notepad++
Konwenter encji, (ogonki i różne kodowania) - Grzegrzułka i Ogonki 97
Domowy server, potrzebny do testowania of-line, - mam windę więc korzystam najczęściej z VertrigoServ2.19 i WebServ1.3
Przegladarki.. - IE, to trojan M$, więc tylko używam of-line, FireFox, Opera
Klient FTP - Total Commander, FilleZilla
Wiedza? - fora takie jak to i specyfikacje, od forum i wszelkich modów.. (gł. pliki redme.txt)..
To Ci w zupełności wystarczy, ale uważaj, żebym nie odkrył jeśi jesteś leń, albo egoista, - pagibniesz..
Pozdrawiam

roco